Var noga med att allt socker verkligen har lösts upp, annars kommer myrorna falla sönder. Det behöver inte bli så mycket överflödig smet, utan det räcker att cornflakesen är mer eller mindre täckta med smet
Final touch, hyvla tunna smörbitar med osthyvel (eller skär tunna skivor) och lägg ut över täcket, och avsluta med att strö ett tunt lager socker på toppen
Myra har fyllt fem år och det firade vi förstås med pompa och ståt och ett hejdundrande kalas. Tårtbotten enligt receptet med tre lika av ägg, socker och mjöl, i mjölglaset använde jag hälften vetemjöl och hälften potatismjöl
Blanda salt, 1 tsk ljus soja och risvinet med köttfärsen. Ett exoktiskt namn har den här enkla nudelrätten ifrån Sichuan, faktiskt en av de mest kända Sichuanrätterna
Vi börjar med att marinera fisken och räkorna. Fisken steks därefter på medelhög värme under lock. Vi hettar upp en stekpanna med rapsoljan och sweet chilisåsen och fräser wokgrönsakerna i stekpannan
Myrorna håller sig länge eftersom inga ingredienser är ömtåliga. Fredag, gott folk och vi förstår att det rustas för fullt för fredagsmyset med stort F
Jag älskar den syrliga smaken – helst med lite frukt och en matig sallad till. Två saker jag äter till det mesta nu är picklad rödlök och picklad gurka
En riktig favorit hemma hos oss är sandwich och med tanke på att jag äntligen hittade ett recept på glutenfri sandwich förra året (Här) så kan hela familjen njuta av denna goding
Ruskigt gott, vi följer upp gårdagens fläskkotletter med ett riktigt långkok på högrev och precis som gårdagens middag så är det här en gammal klassisk rätt med många smaker man finns
Idag slutade jag tidigt och efter jobbet tog jag med mig barnen och mötte upp mormor på stans biblioteket, där vi läste böcker, spelade spel, lekte och fikade såklart
Upprepa tills alla snitt är fyllda med salami och ost. Eftersom vi fortfarande håller på med att hjälpa sonen med renovering utvändigt av huset, så krävs det flera arbetsledare… här är de tvåDe är inte att leka med, de har sten koll
Lägg degarna med vikytan uppåt så att vikhytan hamnar på plåten när brödet gräddas. Brödet ska inte förvaras i en plast eller papperspåse utan ska bo på en skärbräda med snittytan nedåt
en fläskytterfilé ovanpå som man kryddar med lite goda kryddor. Kan vara gott med sås till, vi hade grönpepparsås som vi köpte färdig kyld så det var bara att värma på i ett par minuter före servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.