Cheesecakesmet. Ugn 175 grader. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter
Smält vit choklad i ett vattenbad och rör ner den i cheesecakesmeten. Man kan täcka cheesecaken med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd
En av våra favoritstäder är NewYork. NewYorkblueberrycheesecakeBotten300 g digestivekex150 g smörsmet600 g philadelphiaost2 ½ dl kesella 10%1 dl strösocker1 dl majsstärkelse2 tsk vaniljsocker3 ägg1 dl vispgrädde200 g vit choklad1 ½ dl färska blåbärSätt ugnen på 175 grader
75 g Milda mat- och bakmargarin. Sätt ugnen på 150°C. Mixa kexen till smulor i en mixer. Har du ingen mixer går det lika bra att lägga kexen i en plastpåse och rulla en kavel över dem
FacebookSkriv utE-postGillaGilla Laddar. Krämig, mäktig och helt himmelskt god är denna cheesecake, som Debbie tipsade om för många år sen, men den är en stående favorit
När kakan har fått kyla ner och den är klr för serveringen får man verkligen en wow-känsla när man tar bort kanterna från cheesecaken och den känslan håller i sig när man sedan skär upp kakan och smakar på den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.