Ta skålen från värmen och rör ner ägget och gulorna, ett i taget. Låt stå i kylen över natten. Bryt chokladen i bitar och lägg de med lite av grädden i vattenbad för att smälta
Fyll massan i en avlång form och ställ den i kylen för att stelna. 200 g färskost100 g mascarpone1/3 dl mjölk2 äggvitor¾ dl strösocker3 dl vispgrädde2 gelatinblad5 dl vatten4½ dl strösocker500 g jordgubbarfärska bär1
Eller vill du bjuda dina älskade på något lyxigt men tiden är knapp. Oreo dessert,. Denna är desserten som räddar dig samtidigt som den ger dig extra poäng 17 M
Ställ bort kastrullen ifrån värmen och lägg i gelatinet, se till så det löser sig. LCHF Dessert med bakad chokladkaka, vaniljapnnacotta, blåbärs mousse, blåbär och torkat blåbärsströssel
Sagt och gjort, i torsdags när jag kände mig sådär väldans baksugen vevade jag ihop en busenkel och enligt killarna världsgod dessert av endast två, japp du läste rätt, två ingredienser, dumlekolor och vispgrädde
Det här är den bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
Du kan t o m förbereda hela desserten och ställa in den i kylen några timmar innan servering. Kaninen som dykt med huvudet ner i jorden är en chokladig upplevelse med en botten av chokladpudding blandat med grädde, eller, om du vill, gör en chokladmousse
1,5 grädde (vispad)4 dl cremefraiche (två burkar)200 gr smält choklad(vit marabou)Skalet av en citron( tvätta citronen och riv)Blanda ihop detta till en slät smetHäll upp i glas och in i kylen
Blanda allt (spar lite polkakross till garnering) och låt stå i kylen några timmar. Inlägget Polkamousse, härlig dessert som passar fint till nyår publicerades ursprungligen på Delikatessboxen
Bryt chokladen i bitar och värm den i vattenbad eller i mikrovågsugn tills den precis blir mjuk. Sitter och googlar efter tips på vad jag kan bjuda på som dessert till nyår
En syrlig lemoncurd tillsammans med en krämig och god mascarponekräm, addera lite havresmul för crunch och några färska hallon för att ge desserten ännu godare smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.