Jag gillar att man kan variera den lite från gång till gång med de råvaror som är i säsong. Detta är en dessert som man snabb slänger ihop om man får oväntat besök
Då blir kocken glad och jag vet med all säkerhet att Mr C älskar den här desserten, för efter jag fotat de här, försvann de lika fort som en avlöning, ja det är sant
HallonenHavregrynenNågra kokos flingorToppa med physalisfrukt. 1,5 grädde (vispad)4 dl cremefraiche (två burkar)200 gr smält choklad(vit marabou)Skalet av en citron( tvätta citronen och riv)Blanda ihop detta till en slät smetHäll upp i glas och in i kylen
Bara måste dela med mig av detta recept. Sökte lite efter nya efterrätter till i helgen som var då vi skulle ha över lite folk och hittade detta recept hos Jenny
Ramlade över det här receptet, låter både gott och festligt med den rosa färgen. Sitter och googlar efter tips på vad jag kan bjuda på som dessert till nyår
Nyårsafton närmar sig och förväntningarna är som alltid höga, godaste maten ska serveras i vackraste klänningen, finaste champagnen ska drickas med de bästa vännerna och man ska vara på sitt allra soligaste humör
Men till dessert blev det en lyxig, ny & mindre fettsnål dessert, allt för er mina bloggisar. Så självklart var det upp till lite bevis med lite schyst käk
Arbeta ihop till en deg (använd gärna elvisp med vispar eller köksmaskin så går det snabbt). (Har du svårt att få ihop degen trots att smöret är rumsvarmt har du troligtvis tagit för mycket mjöl, undvik att gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket
En vitchokladmousse är äggvitan och den gjorde jag med. Jag gjorde lemoncurd kvällen innan som är själva "äggulan" och sen tillsatte jag lite pastafärg för att få den lite gulare
Kommentarer
ellys-2
Jo
Logga in eller Registrera för att kommentera.