Bryn färsen tillsammans med den hackade löken, krydda med grillkrydda. Köttfärsgratäng. Klä utsidan och undersidan, på en springform med avtagbarkant, med ugnsfolie
Servera med lite sallad och gurka. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken och mjukstek den i smöret. Tillsätt köttfärsen och bryn den tills den fått färg
Serverade den med en enkel sallad vilket räckte gott och väl, den här gratängen är mättande. Receptet hittade jag hos Kostdoktorn (som skriver om LCHF) men ändrade lite här och där för att passa mina smaker
Även fast vi har en långhelg framför oss så kan det vara skönt med lättlagad vardagsmat. Den här gratängen är en köttfärssås som jag har täckt med den det goda osttäcket som man brukar ha på tacopajer där man blandar crème fraîche och riven ost
Servera med lite sallad och gurka. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken och mjukstek den i smöret. Tillsätt köttfärsen och bryn den tills den fått färg
Nu gjorde jag likanande på mitt sätt - utan pasta men med zucchini. Ta kastrullen av värmen smaka av med salt, peppar, låt stå några minuter och vispa sen ner ägget
Längst ner i den ugnsfasta formen lägger du skivorna med champinjoner och sedan häller du köttfärsblandningen över och riven ost på och allra sist äggstanningen som du rört ihop
Stek köttfärsen och krydda den rejält med tacokrydda, salt och peppar. Om du inte äter paleo eller mejerifri lchf så kan du strö över ost innan du gräddar
Jag gjorde en köttfärsgratängmed keso. Många att leka med =). Gott med en sallad till- Tycker det är bra att variera kosten ibland så den här middagen var helt utan kolhydrater
Fräs detta i en stor stekpanna utan att det tar färg, i rikligt med smör. Häll över vitkålsblandningen i en ugnsfast form och toppa med riven ost, bestäm själv hur mycket
Äppel är väl inte riktigt att betrakta som LCHF egentligen, men äter man LCHF men med lite naturligt säsongsätande så kan det få slinka ner några på hösten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.