Servera laxen med pressad potatis, riven pepparrot, citronklyftor att pressa över fisken och sugarsnaps som du sköljer av och snabbt fräser några minuter på hög värme i lite smör med salt och svartpeppar
ca 3 dl 250 g frysta gröna ärter 1 dl cottage cheese 1 msk pressad citronjuice 3 msk riven färsk pepparrot 2 krm salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Blötlägg ärtorna i rikligt med vatten över natten. Skal från en halv citron och saft från en halv. 1. 2. Koka ärtorna ca 60 min, nästan tills de kokat sönder
Och fega inte medpepparroten - det är den som är grejen. Spola med kallt vatten och låt rinna av. Servera ärtröran som här med tonfisk i vatten till mellanmål, eller till ugnsbakad lax,
Stek i olja i en kastrull på medelvärme tills de är riktigt mjuka, glansiga och har mörknat något. Du kan börja med att inte använda all vätska i kastrullen för att själv styra hur fast/lös konsistens du vill ha
Blanda ihop potatis ochpepparrot. Riven pepparrot. Det här var det godaste jag ätit på länge (oftastså säger jag det om all mat jag äter) men det här var verkligen gott och lite annorlunda
Denna sort ville jag göra med smak av svensk sommar. Sill är busenkelt att variera det är bara fantasin som sätter gränser, dessutom går det blixtsnabbt att göra och smakar mycket bättre än färdig på burk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.