Smaka av med salt peppar och citronpeppar. Blanda i en kastrull grädde, crème fraiche, lite gurkmeja för färgen, (Färgen blir starkare när det blir varmt
Till laxen brukar jag ofta göra denna otroligt enkla, men ack så goda, citronsås. 1 ekologisk citron4 dl vispgrädde 1/2 msk fisk/skaldjursfond eller 1/2 fiskbuljongtärning 1 äggula Riv skalet från en ekologisk citron och blanda med grädden i en kastrull
Värm upp grädde och saften från en citron. Det får inte börja koka, rör om hela tiden. Tillsätt lite idealmjöl och låt det precis koka upp så det blir tjockade
Kruxet med hennes sås är att den innehåller mycket socker och citronpeppar med glutamat. Hon lärde ut en väldigt god Citronsås, som jag använt på många restauranger och här hemma genom åren
Smaka av med socker, salt och peppar. Länk till Toppredning med majsstärkelseAnvänder du en Beurre manié som redning kommer du alltid att behöva smaka av såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.