Skär laxen i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Forma små ägg av färsen med hjälp av vattensköljda skedar och lägg ner i den kokande buljongen
Skär laxen i bitar och lägg dem i skålen till matberedaren med kniven monterad. Forma små ägg av färsen med hjälp av vattensköljda skedar och lägg ner dem i den kokande buljongen
Började med en saffranssås till rödspättorna. Smaksätt ytterligare med lite cayennepeppar. Rör ned 4 msk vetemjöl och sedan i med vätska, saft från en citron, 3 dl vatten och 2 fiskbuljongtärningar
Till helgen är föräldrar/svärföräldrar hitbjudna på mat och då tänkte jag bjuda på ett av middagstipsen jag fick till månadens middagstips i november som hade just saffran som tema, nämligen Livsnjutarnas saffranssåsmed rödspätta och räkor
Späd med grädde under matberedarens gång och kör till en slät färs. Smaka av med salt och peppar. Forma till 16 queneller med hjälp av skedar som doppas i kallt vatten. Sjud quenellerna på svag värme ca 5 min, ta upp med hålslev
Julen närmar sig med stormsteg, vilket gör att jag vill frossa i julsmaker. Solgul saffranssås. En härligt solgul sås med mild smak av saffran och en liten hint av apelsin
Den här veckan har varit galet intensiv och jag har inte hunnit pyssla så mycket i köket… Det ska bli ändring på det från och med imorgon så snart kommer en massa nya recept
Träffat en barndomskompis och kikat på en basketmatch i damligan, träffat en röstlogoped och jobbat med den egna rösten, haft besök, ätit finmiddag på restaurang
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.