En snabblagad grytamed broccoli i som får smak av kalvfond, lime och soja. Värmade höstmat när den är i sitt esse är ju så klart gratänger, soppor och grytor, och idag tänkte jag att vi skulle kika på grytan vi åt här hemma igår kväll
Lägg dem i en gryta. Servera med stekt kött, köttbullar, korv. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Gör en redning av olja, mjöl, peppar och kallt vatten och blanda ned i grytan
Lägg dem i en gryta. Servera med stekt kött, köttbullar, korv. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Gör en redning av olja, mjöl, peppar och kallt vatten och blanda ned i grytan
Visserligen ska potatisen koka men när den väl står på spisen sköter den sig ju själv. Stekt laxfilé4 portioner 600 g laxfilé i portionsbitar1 msk smör1 msk oljaSalt Citronpeppar Till serveringKokt potatisHollandaisåsGrönsaker Gör så härStek laxen i medelhet panna i lika delar smör och olja, tills den fått en gyllenbrun färg, tar bara ett par minuterKrydda med salt och peppar 4 portioner
Täck med vatten och slå i lite ljus och lite mörk soja, lite ljus vinäger och salta. Gryta på nötkött och potatis går att hitta på många platser i Kina
Den här grytan finns det nog hur många recept på som helst därute i cybervärlden. Jag är barnsligt förtjust i kokt blomkål, och även om det dröjer lite till innan det finns svensk blomkål att få tag på, fuskar jag ibland med importerat
Strimla köttet och bryn i margarin i en gryta. Servera med pressad potatis och haricots verts. Det har gjort att jag haft en svettig dag på jobbet med alla inställda flyg
I stället bjuder jag på en jättegod fisksoppa/gryta, som jag gjorde förra veckan innan jag åkte. Hetta upp olivoljan tillsammans med kryddan, och lägg i potatis, morötter och vitlök
I en av de där matlagningsfilmerna med Lotta lagade hon till en indisk blomkålsgrytamedpotatis och tomater, Aloo Gobi hette den och där fick vi minsann både matnyttigt tips och ett gott skratt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.