4-6 port 1 lax eller regnbågsfilé, ca 1,5 kg Grovt salt Smält smör Citronpeppar dill Sås. 3 dl vispgrädde Majonnäs, efter smak Vitlök, pressas Halv citron, saften salt o peppar Strö ut grovsalt i en långpanna, ca 0,5 cm tjockt, lägg laxfilénmed. 1 lax eller
Fördela kryddblandningen över laxen. Lägg fiskfiléerna med skinnsidan ner påsaltbädden. Servera med citronklyftor, färska örter och en sallad eller som på min födelsedag med pressad kålrot
När den väl sattes fram på bordet så åt även jag som nyss var mätt med god aptit såklart. Strö saltet i formen och lägg fisken med skinnsidan ner i saltet
Vill du ha en krispigare yta pålaxen så kan du panera den med panko ( Asiatisk ströbröd, finns blad asiakiska produkter i affärerna ) ger en jätte fin och krispig yta
Jag har egentligen svårt att sätta fingret på exakt vad det är som gör att jag inte gillar laxen. på så sätt blev den bra - men det här med att hälla saften från en hel citron över
Lägg laxen i mitten på fatet med potatismoset och häll över såsen. Ska meddelas att herr O här hemma blev helt såld på såsen, och jag ska tillägga att den var helt oemotståndlig Ja´hela rätten faktiskt fick full pott
Skär sedan potatisarna i halvor eller kvartar, beroende på storlek. Varmrökt lax är verkligen gott och passar perfekt med den här potatissalladen av Paolo Roberto
En lättlagad och god laxrätt, som kan förberedas i god tid. Börja med att smörja en ugnsfast form. Lägg den frysta sparrisen i botten och lägg laxfiléerna över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.