4 2 msk riven ingefära 1 lime 600 g torskfilé 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 msk rödcurrypasta 500 g djupfrysta wokgrönsaker 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Rätten går enkelt att göra vegetarisk genom att byta ut fisken mot mer grönsaker. Lägg i laxen broccoli och paprika, men låt allt nu bara sjuda tills laxen är klart, vilket tar endast ett par minuter
Häll såsen i pannan och koka upp under omrörning. Smaka av med salt. Servera med ris. Skär laxen i 3x3 cm stora bitar. Fräs grönsakerna i smör-&rapsolja i wok eller stekpanna 2-3 min. Tillsätt laxenoch koka på svag värme 3-5 min. 400 g laxfilé. 500 g frysta wokgrönsaker t ex thai. 4 dl Kelda® Thai red curry
Servera laxen tillsamans med de ugnsrostade grönsakerna, basilikasåsen och sallad. varmrökt laxoch ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan
Servera direkt medlaxenoch de ungsrostade grönsakerna. Laxen blir riktigt, riktigt saftig och god. Bland annat den här urgoda laxen som det så vanligt heter "lagar sig själv" i ugnen
Så häromdagen testa jag den ihop med kyckling ochgrönsaker. Servera med nudlar eller ris. I oktober fick jag en Smakbox och där i fanns en Green Curry-kryddmix från Santa Maria
Skär kycklingen i bitar och stek den i en wokpanna med olja ochrödcurrypasta. mer rödcurrypasta. Servera tillsammans med färsk strimlad basilika som strös över vid servering och kokt ris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.