Här kommer receptet på en lättlagad maträtt medlax. Jag använde en hel laxfilé och skar den sedan i bitar vid servering, men du kan lika väl köpa lax i portionsbitar
Lax var det här. En riktig storfavorit här hemma med krämig dillpotatis och massor av citronpeppar. Det blir så gott när man blandar potatisen såhär och bara lägger laxen ovanpå
Ta bort lagerbladet och mixa soppan med en handmixer. Smaka av med salt och färskpressad citron. Stek resten av champinjonerna i resten av smöret på medelvärme och smaka av med salt
Smaka av med salt och peppar. Lägg laxen i en ugnsform. Häll gräddblandningen över laxen och gratinera i 200 grader, 15-20 min (tills laxen är genomkokt). Servera med ris och en god sallad 4 laxfiléer
Rör i dill och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Dela laxen i bitar och lägg över purjolöken. Garnera med dill och citron och servera med potatis och sockerärter
Häll av vattnet, men spara ett glas kokvatten för att kunna blanda ingredienserna lättare. Blanda ner i pannan medlaxen, tillsätt Parmigiano Reggiano samt färskmalen svartpeppar och hackad dill
Täck med folie om ytan blir för mörk. I går var det dags för tjejfest. Nu till dagens mat, som blev baconlindad laxmed mozzarella och till det krämig potatisgratäng och sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.