Häll upp på ett stort fat och lägg laxbitarna ovanpå. Blanda dem med ost, basilika, vitlök och olja. Lättlagat med en pesto som du bara blandar ihop utan att mixa
600 g laxfilé utan skinn, i 4 bitar. 0,5 röd chili (beroende på tycke och smak). 4 port röd quinoa, kokt. Rostade solrosfrön1 dl solrosfrön 1 msk neutral olja 0,5 röd chili (beroende på tycke och smak) 1 tsk salt. Servering4 port röd quinoa, kokt
Koriandergravad laxmed grön honungs- ochsenapssåsPortioner. Blanda samman socker, salt, vitpeppar och koriander och gnid in den ben- och skinnfria laxenmed blandningen
Velade och vände i tanken och det slutade medsenapssås på Laxen. Måste ju även tipsa er skeptiker som inte vill ha senapssmak på Laxen att det är ju bra byta ut senapen mot ex lite Felix ketchup sötad med stevia, eller lite pepparrot, eller hummer/fiskfond, dill ja du lagar och du bestämmer vad du vill smaksätta med beroende på vad man gillar
Stek laxenoch krydda med salt och peppar. Pressa lite citron över och servera med salladen. Lägg spenat i botten på ett salladsfat, lägg rödbetor ochquinoan ovanpå
Lägg en hopsnurrad laxskiva på varje smördegsruta och strö på skalade räkor. Skär varje platta i tre kvadrater och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Lax tycker jag är svårt att misslyckas med, för den är ju så otroligt god i sig själv att det räcker med bara lite salt och peppar för att det ska smaka festmåltid
Servera laxenmed sallad, tomater, avokado, rödbetor, halloumi ochquinoan. Lägg laxfiléerna i en ugnsform med lite olivolja, pressa över citronsaft och krydda med salt och peppar
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Lax. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Vi köper alltid Salma Lax i ochmed att man kan äta den rå utan förberedelser. Det kommer bli en relativt lugnt helg och jag ska försöka hinna med det jag sällan hinner i veckorna, nämligen städa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.