Fisk och Skaldjur,. 2 April 2016. Grönsaker och Sallad,. Sås,. påsk. Lchf Lax- och Skaldjurssallad. Igår efter all matlagning med sonen, blev middagen en snabb sak
Smörrebröd kan man aldrig få för mycket av. Speciellt inte när de är prydda med sill. Nedan är en riktigt snabbmonterad variant som passar likväl i vinterrusket som vid midsommar
Asiatisk nudelsallad med lax4 portioner 400 g laxfilé1 pkt glasnudlar2 morötter2 avokado1 burk svarta bönor1/2 gurkaBlandad sallad0,5 dl salta jordnötterSaltPepparDressing4 msk rapsolja1 lime (saften)Några droppar sesamolja1 msk fisksås3 cm ingefära (riven)1 vitlöksklyfta1/2 chilifrukt (finhackad)1 tsk sockerGör så härBörja med att blanda ingredienserna till dressingen,låt den stå och dra i minst 10 minuterSkär laxen i kuberSalta och peppraStek laxen så den får fin färg runt omKoka nudlarna enligt förpackningen och låt svalnaStrimla morötter och gurka tunt med en potatisskalareGröp ur och tärna avokadonBlanda nudlar, bönor, avokado och salladRör sist i dressingenLägg upp på tallrik och toppa med lax och jordnötterReceptet hittade jag Här 4 portioner
Fisken ska absolut inte koka, endast sjuda på låg värme annars blir den torr och seg. 1000 g polock filé eller liknade vit fisk. Dela den tinade fisken i ca 2 cm stora bitar. Lägg i fisken och grönsakerna i grytan och sjud i ca 4-5 min. 1000 g polock filé eller liknade vit fisk