Massor med gott som jag älskar - lax, ost, nötter, sallad m. Laxen måste vara färsk för att ni skall få samma smakupplevelse, unna er fina filéer från fiskdisken på er lokala butik så kommer ni att få en riktigt god middag som inte kräver speciellt mycket tillagning
Lagade till den här goda laxen i förrgår, enkelt, gott och snabbt att tillaga. Köpte färsk laxsida, ca 700 g, och skar små snitt på sidan av laxen så att jag kunde stoppa in skivor av Chevré som i små fickor
Den har fyllts med överbliven kokt potatis, chèvre, rökt lax och toppats med strimlad salladslök. När din omelett/frittata stelnat lägger du laxskivorna över och strör salladslöken över det hela
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Pensla laxskivornamed olja och krydda med citronpeppar. Pingsten står nu för dörren så jag tipsar här om supergod och festlig laxrätt som jag tycker ni ska laga i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.