Röttvin, apelsinjuice och lite vintriga kryddor skapar en magisk blandning. Fredagsdrinken är en Vin Chaud som är en av världens mysigaste, bästa, mest värmande drinken för höstiga ruggkvällar likväl som vintervita iskalla nätter
Jag förbrukade istället lite väl mycket brie-, parmesan-, get och prästost istället. Speciellt om pastan är super krämig och innehåller röttvin och ost
Skicka med e-post. Skiva ner vitlöksklyftorna, lägg ner rosmarin, timjan och häll på vinet. 1-2 kg uppskuren lammbog med ben. 3 dl röttvin. Sätt in grytan (med lock) i ugnen 3-4 timmar på 150 grader. 1-2 kg uppskuren lammbog med ben. 3 lagerblad 3 dl röttvin
Lägg över i gryta med hälften av vattnet och vinet + köttbuljong. 1 nät med små röda steklökar, ca 10-12 st, hela. 4 morötter, i slantar. 3-4 stänger stjälkselleri, skivade. 4 dl röttvin. Rör ner grönsakerna, resten av vinet och vattnet, tomatkross och kryddorna och låt sjuda i grytan i ca 45 minuter. 1 nät med små röda steklökar, ca 10-12 st, hela. 4 morötter, i slantar. 3-4 stänger stjälkselleri, skivade. 4 dl röttvin
Vi försöker äta lite mer vegetariskt här hemma och med hjälp av Quorn och pr-bolaget Amazing Alice, så har jag fått chansen att laga denna snabblagade ovo-vegetariska färssås gjord på quorn färs
3-4morötter1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl röttvin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort. Börja med 3-4 dl ta sedan 1 dl i taget efter hand som riset suger åt sig buljongen. Det tar ca 18-20 minuter. 1 litet strimlat rosésalladshuvud. 3-4 dl röttvin
MatarkivetE-postSkriv utFacebookTwitterGooglePinterestGillaGilla Laddar. Det är inte ofta jag tar mig tid att göra långkok vid spisen (ugnen och crockpoten däremot går jättebra) men en söndag hade jag lite extra tid till att stå vid spisen vilket resulterade i denna otroligt mustiga köttfärssås med benmärg och röttvin som jag serverade till hemmagjord tagliatelle och rikligt med parmesan
En fiskhandlarannons lyckades plantera en tanke om torsk i röttvin i min skalle. Häll på vin, lägg i kardemumman, den söndersmulade chilin och buljongpulvret
Röttvin. Häll i röttvin. Det här är en spansk kycklingrätt som kryddas framförallt med chorizo. Den spanska chorizon är, till skillnad från den mexikanska, oftast lufttorkad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.