Öppen lasagnemed knaperstekt bacon, champinjoner, färskost och en massa god gräslök och salladslök. Färska lasagneplattor är toppen att använda här, de behöver inte kokas många minuter och blir vansinnigt gott att ”bygga ihop” med vad du själv föredrar eller har i kylskåpet
4 300 g färsk svamp (t ex champinjoner) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olja 200 g gröna blad (t ex strimlad mangold, grön- eller svartkål eller hel bladspenat) 2 askar färskost (à 200 g) 4 dl mjölk 1 dl riven lagrad ost 1 tsk salt 2 krm peppar 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g) smör till formen Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Varva lasagneplattor, köttfärssås, riven ost och béchamelsås i en inoljad djup form. Strimla/hacka baconoch stek i en stor gryta med olivolja och lägg i den hackade löken på slutet
Varva grönsaks/baconröra, tomatsås, lasagneplattoroch ostskivor i en ugnsform. Jag gjorde pastan exakt som det står i hennes recept men mina plattor blev lite konstiga så jag gjorde en lasagne av alltihop istället
Varva lasagneplattormed ricotta, svamp- och spenatblandningen och mandelröran. Då pratade hon om (bland annat) den här lasagnenoch trots att jag sett den i hennes kokbok och blogg men den lät så fantastiskt god just då så jag var tvungen att testa det
Numera gör jag min lasagne på lasagnetter, små veckade pastaskivor som man blandar med såsen och slipper på så sätt momentet med att varva plattor och sås
Lägg sedan ut två lasagneplattoroch täck över med béchamel, pesto- ochsvampsåsoch riven pecorino. Lägg sedan ut ytterligare två lasagneplattoroch täck över med béchamel och skivor av fontina-ost
Den här kycklinggratängen är en krämig typ och den är en smula inspirerad av en av våra favoriträtter när det gäller snabblagat, pastasås medbaconochsvamp i
köttfärslimpa medbaconochsvamp. Då färsen var klar stekte jag de färdigt förvällda trattkantarellerna i smör tillsammans med lök ochbacon, som jag tidigare skärt i bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.