Brödet kallas "grand blanc" och är perfekt att baka under en dag när man vill ha tid med annat också - i mitt fall hann jag både njuta av det vackra marsvädret, tremilen i Lahtis och förbereda middagen
Lossa kakan från formen och njut den nygräddad och varm tillsammans med lättvispad grädde eller glass, eller förvara den i rumstemperatur eller i kylen tills den ska serveras
Vi grillade kycklingklubbor och till dem gjorde jag min sambos farmor Vegas recept på potatissallad. Jag hade i lite mer bostongurka än i orginal receptet och använde fryst färsk potatis som du hittar i frysdisken i mataffären
Sätt in fisken i ugnen till den är vit/ogenomskinlig i köttet. Grand aioli är namnet på en provencalsk festmåltid där man äter aioli till fisk, bläckfisk, grönsaker, ägg och oliver
Blanda puré och sockerlag och kör den till sorbet i glassmaskin. (Har man inte glassmaskin kan man ställa sorbeten i frysen och röra upp den med elvispen några gånger under infrysningen)
Grand Marniersufflé med jordgubbssås. apelsinlikör,, Grand Marnier eller Curaçao Orange. Mjuka upp grundsmeten med ca 1/4 av de vispade äggvitorna samt tillsätt majsstärkelse, sockerkakssmulorna och det rivna apelsin-
Jag sa ju att vi alltid brukar gå ut och äta något gott när det är vår månadsdag och idag blev det frukost i cadierbaren på Grand hotell och det var väldigt trevligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.