Skala och skiva rotfrukterna och löken tunt. Klappa in örterna, salt och peppar i köttet. Vispa ur stekpannan med vinäger och socker samt lite vatten till en simmig sky
Lammytterfilé, putsa filén. Sitterni och funderar på vad ni skall äta tillmiddagtill helgen. Smält sedan smöret i en traktörpanna och stek potatisen på medelvärme tills den får en trevlig stekyta, ställ sedan åt sidan och återgå tilllammytterfilé
Skala och skiva rotfrukterna och löken tunt. Klappa in örterna, salt och peppar i köttet. Vispa ur stekpannan med vinäger och socker samt lite vatten till en simmig sky
Påskdagstraditionen att äta lammstek ersattes i år av lammfilé. Är man bara två tillmiddag är det en god ersättning som ju också går bra att tillagatill fler
Lammytterfilé är ett jättegott kött som passar bra med vitlök och citron. Kokt broccoli med tryffelolja och potatis- och blomkålsmos smakar inte heller fel till lammet
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 600 g Lammytterfiléer 1 st Vitlöksklyfta 1 tsk Rosmarin 1 tsk Timjan 2 krm Nymald svartpeppar salt Skysås steksky från köttet 2 dl vatten (kokande) 1 dl Rödvin salt och peppar 1 msk Konc oxfond (eventuellt) maizena, majsstärkelse
Blanda olja, vinäger, timjan, salt och peppar i en bunke. Skölj och borsta potatisen väl och skär dem i mycket tunna skivori matberedare eller med hjälp av t ex ett rivjärn
Lammytterfilé med örtdressing. Lamm är alltid gott. Bryn lammytterfiléni en. Hade någon frågat mig det för tio år sen om lamm är gott hade jag svarat nej, det smakar ullstrumpa
Jag har i alla fall fyllt kyl och frys med massa gott från Mathem som vanligt och i fredags så gjorde jag en sådan god lammytterfilé – så mör och god och detta kommer jag göra många gånger till
Lammytterfilè med husets chimichurri och rösti med getostcréme Lammytterfilé för fyra. Söndagens middag bestod av en smakrikytterfilé från ett lamm som betat i Fryksdalen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.