Riv skalet från en citron, hacka vitlökarna tillsammans med den färska rosmarinen. Gör små hål med kniven i lammstekenoch kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
Lammstek hör verkligen påsken till. Vi kryddar den med massor av vitlök, citron och färsk rosmarin. Serverar med en krämig potatisgratäng med chevre, färsk sparris och ett fylligt Rioja-vin
Lammstek hör verkligen påsken till. Vi kryddar den med massor av vitlök, citron och färsk rosmarin. Serverar med en krämig potatisgratäng med chevre, färsk sparris och ett fylligt Rioja-vin
Här kommer en fransk lammstek där citron, örter ochvitlök piggar upp köttet – så gott att det inte alls behöver vara påsk eller oktober för att kasta sig iväg till köttdisken och rycka till sig en bit urbenat kött
Lägg lammsteken i en kraftig plastpåse och häll i marinaden. Lammstek. Lägg steken i en långpanna, skär skåror i köttet och stick in vitlöksbitarna i skårorna
Putsa köttet om det behövs, gnugga in citron, fond, rosmarin, vitlök, salt och peppar i köttet. Servera tillsammans med en Crème fraichesås med kalvfond ochvitlök
Lammstekmed massor av vitlök. Gnid in steken med salt och lägg i vitlöksklyftoroch rosmarin. Och nu tänker jag dela med mig av ett recept som för oss är lika självklart till påsk som julskinkan till jul
I dag när jag hittade fina lammstekar i affären och jag ändå är hemma i dag så passar jag på med en slow cook variant i lergrytan och det doftar helt sagolikt här hemma av vitlökoch timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.