Lammlägg med kålrot och bönor i sötsyrlig örtbuljong och krispiga lökringar
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 lammlägg (á 350 g)
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ + ½ kålrot (ca 1 kg)
  • 1½ liter kallt vatten
  • 1/4 dl ättiksprit (12%)
  • 1 msk socker
  • ½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 4 dillkvistar
  • grovhackade
  • 3 kvistar färsk
  • repad rosmarin
  • 4 kvistar färsk repad timjan
  • 300 g kokta bönor
  • gärna olika sorter
  • t ex vita
  • Svarta- och kidneybönor
  •  
  • Lökringar
  • 1-2 rödlökar
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl mjöl
  • 4 dl rapsolja
  •  
  • Garnering
  • Färska örter
  • t ex dill
  • slätbladig persilja och timjan

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.