Det finns få saker som är så tacksamt som att tillreda mat med en riktigt vass kniv. En kokbok ger på något sätt oftast bättre recept dessutom eftersom här är platsen begränsad till ett visst antal sidor och man vill ju bara få med det bästa när man ändå lägger mycket tid och möda på en kokbok
Stek den finhackade löken tillsammans med tomatpurén i lite olja utan att ddet tar färg. Tillsätt övriga ingredienser och red av såsen med mjöl och vatten till önskad konsistens
Kokt torsk med äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Salta och peppra fisken samt fyll varje sik med ett par rejäla dillkvistar. Rådgivningsbesök med dottern, hem och byta unge och så läkarbesök med sonen, hem igen och äta pannkaka med ungarna och deras mommo & moffa
Blanda ner grädde samt sambal oelek och och låt det få ett uppkok, smaka evntuellt av med mer salt. Det är smysigt att efter en långpromenad bland höstlöv, sol och sådär krispigt frisk höstluft komma hem och äta soppa tillsammans med god smörgås
Smaka upp med lite balsamvinäger och stekskyn från panna. Blanda ihop salladen med nötter och bacon samt halverade körsbärstomater och häll på dressingen och blanda runt
Ta ut köttet ur kylen medan du preppar resten. Börja med såsen, den ska reduceras till hälften. Koka ner portvin, rödvinet, vattnet och fonden med örterna och tomatpurén
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.