Idag fyller min fru Mirja år och hon har önskat sig grillade lammfärsbiffar med limepasta. Av någon anledning förknippar vi den här rätten med vår men passar säkert lika bra en annan årstid
Jag valde att fylla pitabröd med grönsaker, köttbullar och turkisk yoghurt. Jag blandade färsen, 500 gram, med 3 pressade vitlöksklyftor, i stort ägg, 2 msk fisksås, ingefära, koriander, mynta och salt
Ett av mina första publicerade LCHF-recept var det här, grekiska lammfärsbollar i tomatsås. I mitt tidigare liv gjorde jag ibland ris som fick koka med lök och paprika och kryddor, bestämde mig därför för att göra en blomkålsvariant på detta
Blanda yoghurten med rosenvatten och salt. Blanda ströbröd och grädde. Låt stå och svälla några minuter. Tillsätt lammfärs, kryddor, ägg, vitlök och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.