Dela körsbärstomaterna i halvor och hacka salladslöken fint. Fisk tillagas ofta panerad eller i någon fettig gratäng, men här blev fisken istället fräsch och annorlunda i kombinationen med kapris och tomat
Men för ett par veckor sedan gjorde jag denna laxhistorien med fetaost och soltorkade tomater. Så idag när jag stannade på vägen hem från jobbet för att köpa färsk fisk så ringde Johan och sa att han inte kom hem då vädret ställt till det med hans tåg
Vin är ju en måltidsdryck, så det behövdes en kompis till vinet och den kompisen blev lammfärsbiffarmed soltorkade tomater och fetaost som serverades med klyftpotatis smaksatt med rosmarin och en röra på creme fraiche smaksatt med salt och tomatröra (tomater,olivolja och basilika)
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Skölj och skär tomaterna i bitar, riv mozzarellan i bitar och fördela över fisken. Koka riset i en kastrull med vatten och salt enligt anvisningarna på paketet
Lägg i de ugnsbakade grönsakerna och mosa runt i smöret. Soppan serverade jag sedan med blandade örter och rester av de underbara långrostade tomaterna som jag gjorde tidigare i veckan
Ugnsbakad brietårta medtomater och basilika. ett gäng mogna välsmakande tomater. Så med Spotify på full malle tar Håkan ett varv med dammsugaren och Anki svingar dammtrasan i takt och då går det undan med den billiga leverkorven kan ni tro
Häromdagen gjorde jag en stor sats med ugnsbakad zucchini med soltorkade tomater. Zucchinin är god att servera antingen som tillbehör till någon form av vegetariska biffar, eller som huvudrätt med t
Bryn torskryggen kort tid i en stekpanna med olivolja. Skölj tomaterna och stick ett par hål i varje. Tryck lätt med fingret på fisken, när den skivar sig så är den färdig
Auberginen blir som säkert många av er vet mjuk och söt i smaken när den ugnsbakas och det i kombination med det syrliga, söta och mustiga från smaksättarna gör detta till en riktigt "high-five" måltid
Blanda krossade tomater och krossad vitlök och krydda med ganska mycket salt och peppar. Pressa potatisen och serverar den varm med en klick av smör och hackad dill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.