Samtidigt passade jag på att göra mig av med lite andra julrester också, purjo som blivit kvar efter sillinläggning, en bit Brie efter julens ostbricka, några ganska ensamma ugnsbakadekörsbärstomateroch den sista klicken senap i sin burk
Nu är det bara att lägga upp de nygrillade lammkotletterna tillsammans med de ugnsbakadetomaterna, oliverna och grillade paprikorna som du fyller medbasilikaoch fårostcremén
Den åt vi som förrätt hemma i sommarstugan tillsammans med rostade tomater från trädgården, basilika (också hemmaodlad), god olivolja, grillade brödskivor och en skål nocellaraoliver
Ugnsbakad torsk på Veras sätt. Smaka av med vitt vin och fond. Dela tomaternaoch lägg på fisken. Har inte ätit torsk på fler, fler år och nu tycker jag det är gott igen
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Örter (jag hade timjan ochbasilika). Du hör ju själv, knäckigt brynt smör, sötmustig ugnsbakad pumpa mosad till krämig konsistens, syrligt äpple, aromatiska örter och så sötsyrliga långrostade tomatermed en superkoncentrerad tomatsmak på det – så mycket aromer, så många härliga smakkompisar, så helt otroligt perfekt höstmysmat
Servera din goda tomatsallad tillsammans med uppskuren mozzarella, MUMS. Jag har verkligen blivit helt galen i kombinationen mozzarella, basilikaochtomater
Lägg osten i en ugnsform med kanter och skiva eller halvera tomaternaoch lägg på osten och gratinera i 10-12 min. Fräs nötterna med smöret i en stekpanna på medelvärme i ca 5 min och rör om hela tiden, ringla över honungen och fortsätt fräsa några minuter. Ta ut osten och lägg på 4 tallrikar, fördela honungsnötterna och ringla över ytterligare lite honung samt strö till sist över flingsalt och den hackade basilikan. 500 g brieost. 250 g minitomatermed smak. 1 dl hackad basilika
Blanda krossade tomateroch krossad vitlök och krydda med ganska mycket salt och peppar. Pressa potatisen och serverar den varm med en klick av smör och hackad dill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.