Lammfärsbiffar med myntatzatziki

mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g lammfärs

  • 12 msk färsk, hackad timjan
  • 11 ägg
  • 1
 salt
  • 1
 svartpeppar
  • 1
2 dl tjock yoghurt, 10 procent
  • 11/2 gurka
  • 1
2 tsk salt
  • 12 msk hackad, färsk mynta

  • 11 msk olivolja
  • 1
 Till servering
  • 1
 klyftpotatis
  • 1
 sallad 
Hacka löken fint. Blanda lammfärs med lök, timjan, ägg, salt och peppar. Forma 8 små biffar.

  • 1 Skölj gurkan och riv den grovt. Lägg gurkrivet i en sil och strö över salt. Låt rinna av i 30 minuter.

  • 1 Krama saften ur gurkan med händerna och blanda den med yoghurt, pressad vitlök och hackad mynta. Smaka av med salt och peppar och ringla över olivolja.

  • 1 Grilla eller stek lammfärsbiffarna och servera dem tillsammans med myntatzatzikin, ugnsbakad klyftpotatis och en god sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.