Han är nämligen uppfödd pålamm och hans föräldrar hade får när han var liten. Innan jag träffade min man så hade jag aldrig smakat lamm men när han kom in i mitt liv så började jag äta det
Det slog mig att det var alldeles för länge sedan jag la upp ett vanligt, hederligt recept här på bloggen, så för att kompensera den rådande recepttorkan och göra en micropaus i Toscanainläggen kommer här ett recept på vad man kan göra med några skivor lammkött
ca 0,75 kg grytbitar av lamm (bog, bringa, rygg) 1 purjolök, stor 0,75 l kantareller (eller annan svamp, färska eller 200 g från burk) salt svartpeppar 1 msk vetemjöl 2-3 dl buljong, från tärning 2 gröna paprikor 1 röd paprika
Rätten ska egentligen göras på kalv men jag tycker att det blir godare pålamm. Jag använde lammlägg. Putsa bort så mycket fett och hinnor på köttet som du kan
I dag bjuder jag er på ytterligare ett recept av lamm. Skär lammet i jämnstora bitar. Den här gången är det den fina biten på fransyska som har fått ligga i en god marinad under några timmar
Åh, låt mig fresta med vad som måste vara årets absolut godaste grillade hamburgare pålamm och nöt. Många liksom mig kanske minns med fasa när far- och morföräldrar serverade lamm och det stank vidrig kofta i hela huset
Två timmars väntan på den här lammygrytan är inga problem när man får det här resultatet. Jag använde mig av lammstek, och bara en halv, så nu har jag en halva kvar i frysen att lyxa med till något mer långkok någon helg framöver
Nu när det är Påsk så passar det ju bra att laga till lite lamm. "Lammskorpion med lokal smak". (Grillad skorpion på spett kan man annars köpa som streetfood här och där
Lägg på skalade och slantade morötter samt strimlad purjo. Smaka på köttet, är det inte färdigkokt, så fortsätt kokningen och späd eventuellt med mer buljong
Slå på vatten, smula ner buljongen. Strö på persilja. 0,75-1 kg grytkött av lamm. 0,75-1 kg grytkött av lamm 5 dl vatten 1 ljus nötbuljongtärning 1 lagerblad 10 svartpepparkorn 1 litet vitkålshuvud, i klyftor salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.