Han är nämligen uppfödd pålamm och hans föräldrar hade får när han var liten. Innan jag träffade min man så hade jag aldrig smakat lamm men när han kom in i mitt liv så började jag äta det
Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme i cirka 10 minuter. Fördela i 4 portionsglas eller skålar och låt stå kallt i ett par timmar, tills panna cottan stelnat
Det slog mig att det var alldeles för länge sedan jag la upp ett vanligt, hederligt recept här på bloggen, så för att kompensera den rådande recepttorkan och göra en micropaus i Toscanainläggen kommer här ett recept på vad man kan göra med några skivor lammkött
Spritsa ut körsbärskräm påpanna cottan. Blanda ägg, socker, körsbärspuré och citron i en gryta, sjud med konstant omrörning på mellanvärme till en kräm
ca 0,75 kg grytbitar av lamm (bog, bringa, rygg) 1 purjolök, stor 0,75 l kantareller (eller annan svamp, färska eller 200 g från burk) salt svartpeppar 1 msk vetemjöl 2-3 dl buljong, från tärning 2 gröna paprikor 1 röd paprika
Panna cotta på melon med chili- och ingefärsmarinerad fruktsalladPortioner. Panna cotta. Panna cotta. Skär upp panna cottan i skivor, arrangera fruktsalladen och slå upp melonshoten i glas
Koka buljong på grönsakerna, lägg först i kålroten som delats i portionsbitar, sedan morötter, kikärter (från burk - annars måste dessa först blötas i flera timmar) och squash samt lök eller purjolök
I dag bjuder jag er på ytterligare ett recept av lamm. Den här gången är det den fina biten på fransyska som har fått ligga i en god marinad under några timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.