Samtliga lamm kommer omedelbart fram och skuffas i tron att det ska bjudas på något gott. Vi har några vänner med anknytning därifrån vars föräldrar håller lamm som vi brukar hälsa på på somrarna
När vi kom fram till Lycksele i torsdags hade Robert förberett en fantastiskt god lammgryta som vi åt på lantbröd tillsammans med sallad, rödlök, tomat, srirachamajonnäs och röd spetskål
Jag började med att slå in några vitlöksklyftor i folie och lät dem bakas tillsammans medlammet. Som ett av tillbehören gjorde jag en puré på morot, ugnsbakad vitlökoch kummin, just kummin blir jättegott tillsammans med morot
Lammet var som sagt utsökt, och var det första fatet som barskrapades. Blanda spiskummin med chiliflingor, soja, vitlök, salt och peppar i en påse och släng i det tärnade köttet och blanda väl
Häll skyn över kotletterna och servera med stekta tomater och blandad sallad. Krydda kotletterna med salt, peppar och 1 tsk rosmarin. Koka ihop vatten, balsamvinäger och resterande rosmarin ca 1 min i stekpannan. 4 dubbla lammkotletter. 3 msk Arla smör & rapsolja vitlök
Smaksätt med finfördelad timjan, olivolja, flingsalt och svartpeppar. Krama ur eventuell överflödig vätska och lägg potatisskivorna omlott över smördegen (innanför kanten) tillsammans medvitlökenoch kryddorna
Salta kotletterna och krydda med peppar och 1 tsk rosmarin. Koka ihop vatten, balsamvinäger, vitlökoch resterande rosmarin ca 1 min i stekpannan. 600 g lammkotletter. 2 st pressade vitlöksklyftor
Biffarna gjorde jag fluffiga på grädde och matchade med örtkryddor och senap med en skiva gruyéreliknande svensk ost från Hjotrakten som heter Almnäs Tegel (den har ni sett tidigare på husmorsbloggen, finns bl a på NK Livs)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.