Hetta upp resten av oljan i en gryta. Lägg tillbaka köttet i grytan. Lägg lök, salladslök, vitlök och morot i grytan och fräs 2-3 min under omrörning. 600 g högrev av nöt- eller lammkött av t
ca 0,75 kg grytbitar av lamm (bog, bringa, rygg) 1 purjolök, stor 0,75 l kantareller (eller annan svamp, färska eller 200 g från burk) salt svartpeppar 1 msk vetemjöl 2-3 dl buljong, från tärning 2 gröna paprikor 1 röd paprika
Maizena för redning. Bryn köttet och lägg över i en gryta och spar stekskyn. 1 ½ kg lammkött (kok kött). Sedan hackar du kålen och löken och bryner det lätt inte så det får färg och sedan blandar ner med köttet
Denna ljuvliga matiga gryta med fantastiska medelhavssmaker gör sig väldigt bra som den är med ett gott bröd, eller för den som vill med potatis eller ris
Hetta upp olja i en gryta och lägg först i fläks, sedan lök och bryn, ta upp. Lunchen startade ute i solen men lagom till första tuggan så började det droppa så enligt klassisk svensk manér så fick allt blixtsnabbt förflyttas in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.