Servera direkt med äggula. Biff Rydberg är en svensk klassiker. Egentligen ska potatisen och köttet tärnas upp i lika stora bitar (enligt receptet) men jag gillar när man får tugga köttet så jag tärnade upp det i större bitar
Krydda med salt och peppar. Krydda med salt. Tärna kycklingköttet. Skala och tärna löken. Fräs lök och kyckling i lite matfett tills löken är mjuk och kycklingen är genomstekt
Vispa smetanan/grädden fast och blanda med dijonsenap, socker samt pepparrot. Servera köttet genast med den steka potatisen, löken, senapskrämen samt äggula
Biff Rydberg är egentligen inget konstigare än grovt tärnad stekt oxfilé, råstekt potatis, stekt lök, äggula och oftast någon sorts senapsgrädde eller -kräm
Stek potatisen i en panna med olja och smör tills den fått vacker färg och är mjuk. Servera med dijonsenap och sallad och äggulorna i sitt skal i en äggkopp
Skala och tärna potatisen och rå stek dem i en panna med smör och salta. Biff Rydberg på älgstek. Blanda sedan försiktigt i hop den stekta potatisen, köttet, kantarellerna och löken i en stor panna och strö över rikligt med hackad persilja
Biff Rydberg är ju en slags lyxig pyttipanna gjord på oxfilé och det är ju bara hur gott som helst. Dock är denna rätt inte särskilt vinvänlig med den råa äggulan
Ingredienser Portioner. 4 8 stora potatisar 600 g ryggbiff eller oxfilé 3 gula lökar 1/2 kruka persilja ca 5 msk smör ca 3 msk olja salt och vitpeppar Till servering äggulor och senap Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Biff Rydberg är det bara om man serverar allting separat tillsammans med äggulor och senapsgrädde. Börja med senapsgrädden, vispa grädden fluffig och blanda med senapen
“Biff Rydberg, denna klassiker, denna gigant bland giganterna med sin enkelhet i kombination med lyx och god smak kan konkurrera ut nästan vilken maträtt som helst”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.