Chokladdoppad lakritskola är en absolut favorit till jul helt tokgott. lakritskola. lakritskola. -). Här är en variant med lakritspulver istället för turkis peppar
Den här lakritskolan är verkligen supergod. Ännu mera julgodis. Om man vill lyxa till den lite extra kan man doppa den smält mörk choklad, men jag tycker den är så god som den är så jag virar in den i bakplåtspapper i stället
Slå in i smörpapper/cellofan/bakplåtspapper och förvara torrt och svalt. Lakritskola gjorde jag precis innan jul och de gick lika snabbt slut,så de var tur att jag gjorde precis innan
Lakritskola/fudge. Det här med lakritsfudge är inte min starka sida, jag får inte sådandära god härligt len mjuk fudge som finns att köpa bland lösgodiset utan varje gång jag försöker mig på lakritsfudge så blir det kola av det, iofs tokgod lakritskola med mycket smak av lakrits och det är ju inte helt fel
Digestivecrumble. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare, har du ingen matberedare fungerar det att krossa kexen förhand
Låt koka upp och låt sedan sjuda på låg/medellåg värme i ca 30-35 minuter. Lägg alla ingredienserna utom citronsakl och salt i en tjockbottnad, vid kastrull
3 dl Vispgrädde. 3 dl Socker. 1 dl Sirap. 2 msk Lakritspulver (finns på bl. a. Ica). 1-2tsk kakao. 1 msk Smör. Ca100 g mörk choklad och ev lite flingsalt som topping
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.