En god kladdkaka ska vara kladdig och inte gå få upp en bit av, det ska bli en kladdig hög. Därför blir en sådan också väldigt dålig på bild, men håll till godo i alla fall
Blivande fikafavorit. Hursomhelst väldans god och lättbakad. Receptet kommer lite längre ner. Förvisso är Julen över och saffran är ju en krydda man förknippar med just Julen, men jag tycker att man kan få avnjuta denna kaka även i Januari
Den här gången med Päron, Lakrits & Blåbärs-smak. Hacka 3 st små Päron i bitar och ta bort kärnhusen, mixa ihop med 2 dl tinade Blåbär 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver, 1-2 tsk Lakritsrotpulver (smaka av och ta mer eller mindre lakritspulver efter smak), 1/4 tsk Havssalt (ta mer salt för mer saltlakrits-känsla) och söta sedan med Honung eller Agave efter smak och tycke, börja med 1-2 msk
Botten. 2 st Frukt och nötbars. 20 urkärnade dadlar. 1 msk smält kokosolja. Mixa alltsammans noggrant i en mixer, häll allt i en smörpappersklädd springform i storleken 16 cm i diameter, formen hittar du här i vår butik Pressa/tryck ut allt så det täcker hela botten av formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.