Du kan spackla tårtan med chokladgrädde om du föredrar det, recept hittar du HÄR. Du kan även dela kakan i mitten och fylla den med något gott, som tex hallonmousse, recept hittar du HÄR
I går bakade jag en helt magisk vit chokladtårta med mild lemon curd-smak och seg mandelbotten. Här har jag helt egoistiskt gått loss med mina favoritsmaker – citron i form av superkrämig lemon curd och grovt hackad vit choklad
Det blev en choklad maräng glasstårta med kanderade pecannötter, låter det gott. Vispa äggvitorna med citronsaften och hälften av sockret till ett vit fast skum
Ta marängen från värmen och vispa tills den är sval och tjock med en elvisp. Rör runt ett varv med slickepott, men ej mer för då blir marängerna mer bruna än chokladstrimmiga
Ta bort skålen från vattenbadet när marängsmeten har nått rätt temperatur och fortsätt vispa med maskin, till marängen har kallnat och blivit vit och fluffig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.