Matfotopå brun och gul mat blir sällan kul men det här blev så förbannat gott. Fem av fem möjliga smakjägare, för visst får man betygsätta sin egen matlagning
Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Rör ner smöret precis före servering så att såsen blir blank. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min
Efter en lite trög period vad gäller storkok och matlådetillverkningblev jag nu. och mycket kokosmjölk (tyckte såsen blev väldigt lös så jag tillsatte även lite Maizena ljus såsredning)
Det har hela tiden funnits alternativ. En kväll tog vi ut svängarna riktigt och gick på berömda Borgholms Hotell där Karin Fransson - den öländska örtdrottningen - regerar
Bara att späda med vatten om den blir för stark när du väl ska tina och använda skapelsen. Om det är mycket fett ovanpå kan du avlägsna hel fettkakan, eller en del av den, med en sked när det stelnat
) stör ordningen, energin är nere på noll och man hamnar i det tråkiga "vad blir detförmat. Vardagsmiddagarna flyter på utan större bekymmer men så händer det där som man helst vill undvika
Eller kanske vad blevdetförmat. Ser ni gulan, yolkporn på hög nivå. Röran består av en halv burk tonfisk (i vatten), två skedar lätt kvarg, gurka, tomat, salt, peppar och paprika krydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.