Det går inte att komma ifrån, under intervjun med Elenore Bendel Zahn och Karoline Jönsson känns det vid flera tillfällen som om jag egentligen är där för att skriva om ett kärlekspar och skildra hur deras vägar korsades
Jag plockade fram ett gamla receptet i huvudet från Hotell Malmen i Stockholm där jag första gången tillagade denna fantastiska maträtt någongång i början av åttiotalet
Marknaden har inga sittplatser så det är att äta stående som gäller, om man inte går iväg en bit ut från området och sätter sig på marken nedåt East River till
-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
) Efterlängtade blender från Dualit, som jag gått och suktat efter sååååå länge. Från min son. Maria beställde menyn till gårdagens middag och hon ville också bli väckt på morgonen med en minitårta/maxicupcake
När familjen får bestämma blir det basmatiris till, när jag får bestämma blir det bulgur. Här kommer ett av mina bästa vardagsrecept, en enkel vardagsgryta med fläskschnitzel, paprika och champinjoner
Efterlikna/härma vanliga kötträtter med vegetariska alternativ. att gå från köttätare till vegeterian. Själv äter jag i grunden lakto/ovo-vegetariskt (dvs äter ägg och mjölkprodukter) men har mer och mer övergått till havrebaserat på mjölkfronten och köper uteslutande ekoägg
Veckan har innehållit så mycket kunskap om bra mat och träning, varvat med historier från deltagarna om hur de fått ett mycket bättre liv tack vare övergången till LCHF
Boken säljer redan bra och ligger i topp för hälsoböcker i Sverige men många undrar ändå till exempel över hur innehållet skiljer sig från andra hälsokokböcker som finns att köpa just nu
Ett bröd i en nyinförskaffad form från IKEA, och en burk med tomatchutney - fick bli tack-för-att-vi-fick-komma-present till det fina värdparet som bjöd oss på en kalasmiddag utan dess like
Receptet har jag lånat från Hemmets Journal. Ljuvliga vaniljrutor och återgång till det vanliga. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare
Fick den här rätten öppen Lasagne med spenat och mandelpesto av min väninna som gjort den från en kokbok (om jag vore din hemmafru) som hon lånat av mig som jag fått av en annan vän som var med på middagen och nu bjöd jag den till några andra vänner
) Jag gjorde självklart pannkakor till frukost i morse ändå och receptet finns på mitt Instagram. Vi åkte sedan vidare till Davids föräldrars gård en bit utanför Gävle, där vi poseringstränade
Här kommer lite före/efter-bilder samt bilder från tävlingen (som jag och David tyvärr inte kunde åka till utan David skötte coachningen via telefon och mail)
I början tyckte vi det var jättekul att laga mat och experimentera, gjorde egna chokladpraliner med proffs-formar specialbeställda från Belgien, och gjorde eget hemgjort nästan allting
Detta år var majbrasan inte ett bollkast från hemmet. Nå under tiden kastade jag mig in i vår indiska kokbok - det är för oss ovanliga smaker och därför hög tid att fördjupa sig i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.