Snabbt in med lite vatten under (för fin skorpa) och stäng luckan. Låt jäsa med skarven upp i en korg i kylen över natten (eller ca 3-5 timmar i rumstemperatur)
Pensla hälften av filodegsarket med smör, vik över andra hälften och pensla även den med smör. Pensla 4 små cocotte- eller muffinsformar i aluminium med smör, tryck ner filodegen, låt lite sticka upp. 1/2 dl riven prästost (17%)
3 dl prästost. 5 dl vetemjöl 2 msk vatten Fyllning 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 l färsk svamp 500 gram t ex kantareller och champinjoner 2 msk smör salt svartpeppar 1 tsk rosmarin 4 st ägg 3 dl grädde 3 dl prästost riven långlagrad Till servering bönsallad
Här kommer dagens smakrika, krämiga sallad fylld med godsaker. Annars tycker jag ni adderar lite matvete, lite bönor eller gött bröd som de här goda skurna bullarna med rågkross & groddar
Krydda med salt, peppar och rosmarin. Vispa samman ägg, grädde med lite salt och peppar. Fördela hälften av osten i pajskalet, lägg på svampfräset, häll över äggstanningen och avsluta med ett lager ost
Men annars har jag gjort Krämig sill med ost och löjrom från Allt om Mat. Brännvinsosten bytte jag ut mot annan vällagrad prästost – och det fick bli stenbitsrom istället för löjrom
Fräs först vitlöken tillsammans med lök i några matskedar olivolja utan att det tar färg. Kör blandningen i en matberedare eller mixer tillsammans med örterna i någon minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.