instagram 100kitchenstories. Hur mycket jag än tycker om att äta så rent, naturligt, ekologiskt och, framförallt, sockerfritt som möjligt, så är jag väldigt noga med att denna hälsosamma livsstil inte ska kontrollera mig
Det är det som är så kul med matlagning inget recept är ristat i sten, det är bara att låta kreativiteten flöda i köket och låta smaklökarna avgöra om du har lyckats
På med locket och låt gå 2,5 timme i 175° i ugnen. Ta sedan upp kycklingen, rör ned 2,5 dl créme fraiche och en matsked grov fransk senap i skyn och låt sjuda en stund
Smält smöret och låt det brynas men inte brännas. Lägg i en kastrull tillsammans med krossade pepparkorn, persilje- och dragonstjälkar, vinäger och vatten och låt sjuda tills hälften av vätskan kvarstår
Smält smöret och låt svalna lite. Låt kakan svalna något innan du stjälper ur den. Fin sockerkaka. Som dem flesta vet så finns det flera varianter på sockerkaka
Jag brukar hälla i vetemjöl en dl i taget i slutet och låta degen knåda länge. Låt den jäsa under bakduk 25-30 min och knåda den sedan en gång för hand på ett mjölat bakbord. Dela degen i två lika stora delar och dela sedan dem till 8 lika stora frallor och lägg på två plåtar för att få stora frallor eller gör 10-11 frallor av varje deg så blir de mindre varianter. Sedan gräddar du en plåt i taget i mitten av ugnen i 17-18 min
Lägg över en handduk och låt jäsa i ca. Lägg över en handduk och låt jäsa i. Låt degen jäsa i 60min. Drag försiktigt i varje degbit lite och vrid 4-5 varv tills en baguette är format och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Det här är inte första gången den här rätten är med på bloggen, men den är verkligen oväntat suverän och tål att påminnas om så här i squashskördartider
Sofia och Eyvind var förbi Hötorget och jag kunde inte låta bli att höra om de hade lust att titta förbi Latinamerikanska livsmedel för en rejäl bit picanha
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.