Bakade frallor igår, enkla att göra och går att både snabbjäsa och långjäsa beroende på jästmängd. Man gör samma sak om man valt att låta degen långjäsa över natten eller några timmar i degbunken
Att långjäsa bröd i kylskåp över natten är ett smart sätt att få härligt nybakt bröd till frukost. Brödet blir dessutom godare och smakfullare om det får jäsa länge
Att låta bröden långjäsa såhär är verkligen bra på alla sätt. . I morse satt jag en deg som fick stå i kylskåpet hela dagen och bakas ut när jag kom hem framåt kvällen
Att låta bröden långjäsa såhär är verkligen bra på alla sätt. I morse satt jag en deg som fick stå i kylskåpet hela dagen och bakas ut när jag kom hem framåt kvällen
Alla degar som får äran att långjäsa kan man minska jästmängden i. Hepp. Jag försöker beta av lite frågor, och jag vet att jag ligger efter på den fronten
Snacka om långjäsning. När jag långjäser deg i kylskåpet brukar jag ta fram den minst två gånger per dygn och vika ihop degen och ställa in den i kylskåpet igen
Så nu långjäser ett bröd från Riddarbageriets bakbok. Improvisationsbakade lite. Skållningen blev lite hård eftersom vetegroddarna svällde mer än jag förväntat mig
Satte en deg i onsdags kväll som fick långjäsa i kyl till fredag eftermiddag, tog bara ut och forma om den 2 gånger där emellan, blev ett i smaken gott bröd lite platt men det, berodde nog på det att jag ville göra ett avlångt bröd istället för runt som jag gjort de sista och jag har ingen bra form att lägga det i så det fick bli en avlång brödform och den var lite för lång och smal så hade lite problem attt få ur den, men som sagt jag fixa iaf lite brödkonst så blev rätt snyggt ändå tillsist
När du tar ut bullarna ur frysen så kan du exempelvis ta ut dem på kvällen och låta dem ligga i kylskåpet under natten och långjäsa, eller så tar du fram dem i rumstemperatur och låter dem jäsa i kanske två timmar…tänk DUBBEL STORLEK
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.