Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i bitar, salt, socker, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet
Kuvertbröd. ca 24 st3 dl mjölk50 g jäst1 tsk salt1 msk socker2 ägg125 g smör11-12 dl vetemjölPensling och garnering1 äggvallmofrönVärm mjölken till 37°C
Ugn. 250°. Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig
Värm vattnet till 37°. Smula ner jästen i en bunke och lös den med lite av vattnet. Tillsätt, under omrörning, resten av vattnet, olivoljan, honung och salt
Dessa supermumsiga kuvertbröd bakade jag igår. 5 dl vatten50 g jäst1 dl avokadoolja eller olivolja2 msk honung1 tsk salt1 l vetemjöl special4 dl durumvetemjölVärm vattnet till 37°
Fördeg1. Blanda vatten och jäst. Tillsätt mjöl och rör till en jämn massa. Plasta och låt vila i rumstemperatur i ca 1-2 timmar eller i kylen över natten
I går blev de en härlig frukost med nybakta bröd och åt även till middagen. Blev riktigt nöjd med dem,och dem blev hur goda som helst,åt nog fyra st i går och sonen tre st
Glutenfria kuvertbröd på röda linser och morötter (10 st). Jag hittade det här receptet på bloggen "Jennys goda liv" och kände direkt att dessa måste jag göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.