Lite av tomatoljan i såsenoch avsmakning med salt och peppar. Så lätt att slänga ihop en sås av det här slaget med det man är sugen på för tillfället och ett bra sätt att få användning av en massa grönsaker
Stek karrén i lite smör och krydda medpepparmixensamt salt, låt dem vila medan du gör purén. Häll av vattnet från blomkålenoch lägg den i en mixer med smör samt äpplet, mixa allt sedan slätt och smaka av med salt
När du hällt av pastan blandar du denmedsåsen, tomaterna, spenatsamt toppar med laxbitarna. Häll på en msk olivolja, salt samt lite svartpeppar och blanda
Eller varför inte en härlig tomat- ochpaprikasoppamed mynta och fårostcrème. Nykokt pasta - glutenfri här hos oss förstås - medenkrämigoch smakrik sås på plommontomater, lök, vitlök och silkestofu, och toppad med hackade svarta oliver
Lägg därefter kycklingbitarna i grytan och låt dem brynas med rotsakerna tills det fått en vacker gyllen brun färg- Tillsätt det halverade tomaterna, det spritade ärterna och häll över vattenoch vin
En fläskkotlett där kappan med fett sitter kvar som får gå i ugnenmed lite äpple, tomatoch lök, i slutet får den gå med lite grädde också som bildar en härlig sky till
När dessa fått fin färg så häll över i pannan med fläskfilén, lökenoch de soltorkade tomaterna. Stek den gula lökenoch de soltorkade tomaterna tills löken blivit genomskinlig
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationenmed pasta, fetaost, soltorkade tomaterochen så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomatmed grädde eller crême fraichè
I söndags var det dags för matlådefix igenochden här gången blev det enkrämig kycklinggratäng. Snabbt, enkeltoch gott - som vanligt när jag lagar mat alltså
Allt som är krämigtochdärmed också onyttigt uppskattas av mig, hur kan det komma sig. Visst, jag kan också tycka att nyttigare tomatbaserade såser är goda, men gräddigt ochkrämigt slår det mesta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.