På söndagar äter vi ofta kött och det är Leif bättre på att tillaga än vad jag är, så det är kanske huvudanledningen till att han har lagat de senaste söndagsmiddagarna
Det här receptet kommer från Viktväktarnas bok "Grytor och gratänger" och i detta recept steker man inte köttet utan lägger i det i vätskan lite i taget och låter det sen sjuda
Tänk på att all sya, kalvfond och köttbuljong ska inte hällas i direkt. 2 fläskfiléer 1 msk rosmarin (torkad)sal & peppar 1,5 dl crème fraîche 3 dl vispgrädde 3 tsk soya 2 msk kalvfond 2 msk balsamicovinäger 2 dl vatten 1 köttbuljong Salta och peppara. 1 köttbuljong Sal
Parmainlindad kyckling och fräscha rotsaker. Innan den har körts in i ugnen. Häromdagen satt jag och slösurfade samtidigt som jag hade tvn på i bakgrunden
Foto. Martina Ca 611 kcal/port med ris Ca 386Â kcal/port utan ris 400 g kebabflarn 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 röd paprika 1 gul paprika 1 msk smör 3 dl lättmjölk 1 dl chilisås 2 dl fraiché 8% 1 tsk basilika salt svartpeppar 3Â dl okokt ris Gör så här
En grillad karré som fick ligga länge på grillen under locket på indirekt värme, det ger en mycket saftig karré som får mycket smak och den klarar sig utan en massa passande