På långfredagen skippade vi påskmaten och bjöd på indiskt istället. Vi serverade en kryddig chicken korma, en fräsch raita och ett sött peshwari naanbröd
I fredags åkte jag ju hem till Skåne och efter en snabb fika ställde jag mig i köket och lagade cheesecake till kvällen då min bästis Emma och hennes fästman Claes kom på middag
Så börjar söndagen snart lida mot sitt slut också, här går dagarna undan. Det har varit en kall och grå dag och jag har mest hållit mig inne, stack bara ut näsan för att gå till mataffären för att köpa tillbehör till lunchen
Det är långfredag, den där långa dagen då inget roligt ska hända och man bara ska vara stillsam. Jag har varit stillsam idag, men det har varit både roligt och trevligt hemma hos barnens farmor och farfar
Den här tårtan har många namn. Vi har alltid kallat den för just mandeltårta. Och mammas mandeltårterecept är det absolut bästa och godaste - jag är partisk, men det är sant
Idag är det Långfredag, och då ska det enligt gammal tradition bjudas på fisk. Jag tänkte locka med ett bra recept på ännu en bufférätt - en italienskinspirerad laxfilé som bakas i ugnen med parmesan och som sedan dekoreras med smakrika, dillmarinerade räkor
Påskbuffé på klassiskt vis. Med den viktiga sillen, laxen och köttbullarna. Och äggen, förstås. I helgen tog jag och provade två nya spännande bufférätter som fanns med i Expressens bilaga "Äntligen påsk"
Långfredagen inledde vi därför med en rejäl sovmorgon och långsittarfrukost. Då har påsken officiellt börjat idag, kanske har några av er gett er iväg till Blåkulla för lite festligheter
Idag är det långfredag och enligt gammal tradition ska det bjudas på fisk. Så det får det bli idag också på bloggen, en väldigt enkel fiskgryta med få ingredienser
Nu kan det ju vara så att du förätit dig på sötsaker under påsken och inte vill se åt en godsak på bra länge, men jag tar risken och bjuder på en efterrätt idag, för ni var några stycken som ville ha receptet på desserten jag serverade på långfredagen
Världens godaste påskmat 2017. Påsken känns så överspelad vid det här laget. Vi är många som för länge sedan tröttnat på påskmat och inte vill se skymten av en köttbulle, sillbit eller västerbottenpaj
Långfredag idag och vi ger oss på påsklammet. Ett marockansk recept. I receptet står att det är för sex personer men för oss räckte det till tolv personer
Idag är det långfredag och traditionellt ska det bjudas på fisk den här dagen. Jag hoppas att du hittat något frestande bland mina tidigare fiskrecept - tomatströmming, torskrygg med pestotäcke, gravad lax, ugnsbakad lax med Bostontäcke, örtpanerad havskatt - för idag tänkte jag i stället bjuda på något helt annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.