ca 700 g Sidfläsk. 11 msk flytande honung. 11 tsk torkadrosmarin. 1½ färsk timjan. 1½ dl äppelmust (kanuteslutas). 1salt och pepparStarta ugnen på 125 grader. 1Lägg köttet med köttsidan uppåt. 1Salta och peppra ordentligt och masseragärna in kryddorna i köttet. 1Skär rutmönster i svålen med en vass kniv. 1Lägg köttet i en ugnsfast form. 1Gnid i svålsidan med timjan och rosmarin. 1Ringla över honung. 1Tillsätt äppelmusten i botten på formen (kanuteslutas om man vill). 1Tillaga köttet i mitten av ugnen minst 4 timmar
Tillsätt chokladen till smörkrämen, lite i taget. Pigall. Rör om tills den är väl blandad. Rör om regelbundet med en visp så att inget fastnar på sidorna
Klart. Jagälskarmat som är långbakat. Min mat innehåller nästanalltid väldigt få ingridienser - men jagälskar verkligen mat som får den tid den behöver
Du kanantingenväljaattrimma köttet i saltlag eller göra en saltsörjasmaksatt med örter. Blev helt kär i ett stycke kött för en tid sedan, nämligen confiteradfläsksida
I fredags gjorde jagchokladpaj, som jag skrivit om tidigare. Ändasedanjag såg filmen "The help" (eller "Niceville", som den heter på svenska, harman inte sett den så bör man
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.