Det är ganska lätt att känna efter med, gör något mycket lätt ansträngande (typ spring uppför en trappa) - om hjärtat bankar hårt efter det så ska man nog inte anstränga sig mer (det här är min egen metod, inget vetenskapligt utan bara lite tanke bakom)
Snabba kolhydrater och socker orsakar stor skada och inflammationer i våra kroppar som sen leder till många av våra välfärdssjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar, led värk, diabetes, högt blodtryck, magproblem och cancer
Vad gör man med rättikan. Den är ganska mild i smaken och eftersom den innehåller en stor mängd vätska brukar jag låta rättikan ligga i en sil med några nypor salt på
Vilken mat är sur respektive basisk, och behöver vi tänka på detta när vi väljer livsmedel. Enligt förespråkarna äter vi i dagsläget för mycket sura livsmedel vilket leder till att kroppen blir försurad
En med kött (kyckling eller nötkött oftast)En med sallad (gröna blad, lite olivolja, körsbärstomater)En med bönsalsa (färdig från GoGreen eller blandade bönor med typ hackad lök, olja, salt, peppar, örter)Vill jag lyxa till det lägger jag till en skiva lufttorkad skinka till detta
försämrat immunförsvar, trötthet, svampinfektioner, högt blodtryck, ilska och ångest, övervikt, astma, stress och ledbesvär för att nämna några exempel
Ett grovt fullkornsbröd med tuggmotstånd. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en lös deg, gärna med hushållsassistent eller elvispens degkrokar
Viltkött är magert och blir lätt torrt, därför är det viktigt med snabb tillagning, eller att köttet äts direkt när det nått sin perfekta kärntemperatur
Använd rikligt med oljor och varje dag. Är lätt inflammationsfrämjande så krydda alltid med någon IFD-krydda och raps- eller olivolja för att kompensera
Med andra ord ska vi vara glada och tacksamma för att vår kropp har förmåga att skapa inflammationer då det hjälper oss att klara av och överleva betydligt mer allvarliga tillstånd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.