Ett perfekt mellanmål eller dessert när du vill stilla ett sötsug och unna dig något gott. Chiafröna har det skrivits spaltmeter om de senaste halvåret och det är verkligen ett litet "superfrö"
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Ett nyttigare val - recept på kärleksmums utan vitt mjöl och socker. Jag använde kokossocker som är ett betydligt bättre alternativ än vanligt, då det inte påverkar blodsockret i samma grad
Nu verkar det som om min envishet äntligen har gett resultat, för denna gång lyckades jag få till ett surdegsbröd som inte bara gick att äta, utan som dessutom smakade riktigt bra
Låt spenaten tina i ett durkslag. ca 16 st. Lös jästen i ljummet vatten och blanda i olja och salt. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig
Gott Nytt År med ett glas bubbelvatten. Nyskapande mat, ofta vegansk, må vara trendigt på menyerna idag, men det är ofta de välkända rätterna som går hem hos gästerna, oavsett om det är hemma eller ute på krogen
Koka en lag på apelsinsaft, ättika och råsocker. Extra kul att det var ett vin från Kalifornien. När jag googlade på vinet hittade jag dessutom ett DN-recept perfekt anpassat för vinet - "Kycklingfilé med pumpa, morötter och kycklingsky"
Resultatet blev ett fantastiskt gott och färgrikt bröd. Rödbetsbröd är inget jag vanligtvis brukar baka men jag tänkte att det kunde vara roligt att slå två flugor i en smäll och baka ett lite annorlunda och spännande bröd samtidigt som jag fick en möjlighet att göra över med lite av rödbetsskörden
Dessutom mättande och packade med bra energi. "Skruva tiden tillbaka och baka ett bröd helt utan mjöl. Nu har iallafall mixen åkt in i ugnen, tillsammans med några fler kompisar, och blivit ett bröd
Detta är ett basrecept som jag utvecklat. Sedärja, detta är ett recept som finns på baksidan av Kungsörnens Lantbrödsmjöl, där står det bara Goda Limpor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.