Jag har jobbat, varit en sväng till Stockholm och ägnat mig åt köksrenoveringen. Det senare går långsamt men säkert framåt och ni kommer att få ta del av lite bilder inom kort
Jordnöt- och chokladfudgeJordnötssmör är otroligt rikt på nyttiga fettsyror och tillsammans med ett protein får du ett både smakrikt men även näringsrikt godis som du kan avnjuta med gott samvete
Vispa ägg och farinsocker ljust och poröst. Tillsätt olja, morot och fiberhusk, och rör om. Tillsätt finmix, hackade valnötter, vaniljsocker och bakpulver, och blanda till en smet
Lättsötade mintchokladbitar. Smält choklad och kokosolja över sjudande vattenbad, ta fatet från värmen och rör ner pepparmyntsolja efter smak och sedan grädden
Rosa, rosa, rosa - alltifrån blekaste pastelligaste babyrosa och pudrigt beigerosa till mättat rostrosa och lysande klart ceriserosa - det är oktobers signum
För en tid sedan bakade jag ju jordnötskakor, och för någon vecka sedan gjorde jag ytterligare en sats, till ett gäng ungdomar som skulle ha afrikansk afton
Jag hällde allt i en bunke och jobbade snabbt ihop till en deg,. Och de var försvinnande goda. Rullade ut degen till 5 längder, la dem på ett bakplåtspapper, plattade till dem lite och sedan gräddade jag dem i ca 20 min på 180 grader
Det här stipendiet blev verkligen både en energibost och motivationshöjare. Efter som att sötsuget slog till rätt ordentligt, det är fredag och jag har saker att fira tänkte jag råda bot på den sockerskrikande varelsen inom mig genom en nyttigare variant på godis
Banan, jordnöt och karamelltårta. Jag håller på för fullt med att bygga ihop en typ av e-bok med sockerfria enkla recept på både bakverk och godis som kan passa de flesta - vare sig det är allergi eller att man valt bort vissa livsmedel i kosten
Lägg bollarna på en plåt klädd med bakplåtspapper och tryck till dem med botten på ett tsk mått. Dela dumlekolorna och tryck i en bit dumlekola i gropen på kakan
Jordnöt- och chokladfudgeJordnötssmör är otroligt rikt på nyttiga fettsyror och tillsammans med ett protein får du ett både smakrikt men även näringsrikt godis som du kan avnjuta med gott samvete
Bryt ned chokladen i bunken och rör tills den har smält. Rör sedan ned grädde och övriga ingredienser. Vänd ihop och ös sedan upp i den smörpappersklädda formen
Dessa är som bas kladdmuffins, sedan hade jag lite cheesecaksmet kvar sedan jag gjorde jordgubbs- och cheesecakemuffinsen (gjorde dem samma dag), som jag också hade i formen
Angelica hade bakstuga här igår och gjorde både havrekakor (receptet hittar du här) och en ny sorts chokladbars som kommer från Annika Sjöös blogg, jättegoda
Skär kycklingfilén i strimlor och baconen i bitar. Bryn kycklingen och baconet, salta och peppra. Strimla paprikorna i bitar och bryn paprika och purjolöken en stund med champinjonerna utan att det tar färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.