600 g laxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g laxfilé 1 liter vatten 4 msk salt 2 msk strösocker 2½ dl Kelda® mellangrädde 1 krm svartpeppar 1 dl hackad färsk dill 1 tsk pressad citron 4 msk riven pepparrot färsk dill
Men nu när det dags för en uppdaterad favorit och det är en laxförrätt/tilltugg. 200 g färsk lax. 1) Blanda vatten och salt, lägg ned laxen och låt rimma i kylskåp i cirka 20 minuter. 4) Skiva laxen tunt och lägg en bit på varje brödskiva. 200 g färsk lax
Gnid in laxen med en blandning av salt, socker och vitpeppar. Torka av laxen väl och stek den i en torr stekpanna på endast en sida tills den är nästen genomstekt
Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Lägg laxbitarna i en smord ugnfast form. 4 st laxfiléer. Ingredienser för 4 personer 4 st laxfiléer
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.