Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risottomed purjo och bacon
Tea gillade risottonoch åt en STOR portion tillsammans med vita bönor. Risotto är inte svårt att göra och det tar inte så värst lång tid heller, men du behöver röra om i risotton nästan hela tiden för att den ska bli sådär krämig som är så himla härligt
Krämig risottomed kyckling ochsvamp är en av mina favoriter när det kommer till risotto. När den är klar kan du lägga den åt sidan och skära i strimlor som du sedan serverar medrisotton
Fräs lökenochvitlöken i traktörpannan med olja. Finhacka en lök ochen vitlöksklyfta. har läst någonstans att stärkelsen i riskornet bryts ut i risottonalltmedan man rör i det
Till maten, det är ju ingen hemlighet hur jag känner inför risotto (jo jag älskar det) och det här är mitt senast provade risottorecept, medsvampoch saffran
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 2 stora vitlöksklyftor 280 g torrsaltat bacon 250 g champinjoner 2 msk olivolja 3 dl carnaroli ris 2 tsk rosmarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin 12 dl hönsbuljong (vattenoch buljongtärning eller fond) salt och svartpeppar 95 g parmesanflarn 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan
Ingredienserna till enrisotto kan varieras i det oändliga, allt ifrån klassikern Risotto alla Milanese med saffran till Risotto al Barolo med rött vin och korv eller varför inte som här, en variant med härliga och nyttiga grönsaker
Stek svampenoch ha ner i risotton. Med stekt Karl Johansvamp, färsk parmesan, vitt vin, vitlök, grönsaksfond ochhemligheten att röra ofta ochmed mycket kärlek ( ochen tjockbottnad kastrull) kan den inte bli annat än gudomligt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.