Så skulle jag vilja ha det varje dag, men så kan det ju inte vara alltid ibland måste jag ju jobba. Dessa bjöd jag på när mina underbara pojkar kom hem från skolan idag
Man måste såklart koka det länge för att det ska bli så där riktigt mört så det smälter i munnen. Det är skönt det med, för på jobbet sen måste jag tänka så mycket ( söver ju folk så det kan liksom inte bara tuffa på utan att jag vet vad jag gör och helst varför)
Äggen fick sjuda i en gryta riktigt länge, upp till ett dygn, och när de åts hade de genomgått den närmast alkemiska omvandling som vi idag kallt sorterar in under Maillardeffekten
Låt allt puttra sålängeså att riset är klart (provsmaka), tillsätt lite mer vatten om det behövs. För att det ska bli så gott som möjligt använd gärna krossade tomater av god kvalité (dom smakar så mycket mer än dom där billiga som bara smakar vatten och inte tomat) och gärna kalamata oliver (jag köper alltid urkärnade kalamata oliver, så goda)
Grädda lagom länge tills de fått en fin färg. ev ett krm kanel, vaniljessens eller annan smaksättning. I mitt nya YouTube-avsnitt gör jag proteinvåfflor
fast jag har blivit bättre på det under det senaste året. Jag erkänner utan förbehål att jag inte är så värst bra på att låta barnen vara delaktiga i köket
Nu ska jag gå igenom lite bilder från de senaste två dagarna. Hadejag nu bjudit in till temamiddag hemma, så kunde vår grillmiddag vi åt för någon dag sedan ha passat
Jag tittar sällan på matprogram i tv men läser regelbundet "Allt om mat" och en del kokböcker, men framför allt återvänder jag alltid till Julia Child som länge varit min mat-guru
Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den en stund innan servering. Snart dags att jobba, men jag tänkte jag skulle hinna lägga upp receptet på daimcheeskake som jag gjorde i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.